Eind juni openen wij met partner Plopsa ons derde themapark in Polen: Majaland Gdańsk. Stay tuned.

  • 11 nov 2022

Bouw derde Plopsa-park in Polen “Majaland Gdansk” officieel van start

Hoewel de voorbereidende werkzaamheden voor het derde Plopsa-park in Polen - Majaland Gdansk - al een tijdje geleden zijn begonnen, hebben de aandeelhouders Momentum Capital en de Plopsa-groep met bouwbedrijf CFE officieel het startschot gegeven voor de bouw.  Dit nieuwe themapark met een oppervlakte van 25.000 vierkante meter opent zo tegen de zomer van 2024 de deuren. 

In 2018 openden Momentum Capital en de Plopsa Group het allereerste Plopsa-park van Polen, Majaland Kownaty, in de buurt van Berlijn in het Pools-Duitse grensgebied. Het hoofddoel van de investeerders was daarbij het opvullen van een leemte in leisurebestemmingen voor gezinnen in Polen. De gewenste doelstellingen werden zonder complicaties bereikt. Kort daarna werd aangekondigd dat de bouw van het tweede Poolse Plopsa-park, Majaland Warschau, zou beginnen. Dat park is op 30 april 2022 geopend.
 
Derde themapark in Polen
Naar het voorbeeld van Majaland Kownaty en Majaland Warschau hebben de aandeelhouders Momentum Capital en Plopsa aangekondigd dat zij opnieuw gezamenlijk zullen investeren in de bouw van een derde Pools Plopsa-park, ditmaal in Gdansk.

Nabij snelweg S6
Dit nieuwe themapark, met 25 binnen- en buitenattracties op een oppervlakte van 25.000 vierkante meter, zal strategisch gelegen zijn nabij de populaire toeristenstad Gdansk, dicht bij de snelweg S6 voor een gemakkelijke en optimale bereikbaarheid, en zal naar verwachting tegen de zomer van 2024 zijn deuren openen.
 
Ambitie om toonaangevende speler te worden in regio
Vanmiddag werd de bouw van het nieuwe park officieel afgetrapt in aanwezigheid van Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, Bruno Lambrecht, verantwoordelijke van de CFE bouwgroep, en Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "De bouw van ons derde themapark in Polen - deze keer in Gdansk - maakt deel uit van de algemene strategie die wij volgen in Centraal- en Oost-Europa. Momentum Capital heeft de ambitie om in die regio de toonaangevende speler te worden voor het lokaliseren, thematiseren en lanceren van themaparken, samen met de beste zakenpartners. Met CFE en Plopsa hebben wij al vele jaren een succesvolle relatie. Ons doel voor de komende jaren is om het aantal themaparken in Centraal- en Oost-Europa verder uit te breiden," aldus Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital.
 
De Plopsa Group heeft nu tien parken: zes in België, één in Nederland, één in Duitsland en twee in Polen - Majaland Kownaty en Majaland Warsaw.
 
Prominente rol Smurfen
"We zijn verheugd dat we hiervoor opnieuw onze krachten kunnen bundelen met Momentum Capital", legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, uit. "Het was een hele uitdaging om het eerste park te bouwen, want we deden iets ongekends en innovatiefs in Polen. Sindsdien hebben we veel geleerd. We hebben de lessen toegepast op het nieuwe park in Warschau en doen nu hetzelfde in Gdansk. Zoals de naam al doet vermoeden, zal Majaland Gdansk in het teken staan van het populaire personage Maja de Bij. Daarnaast is een prominente rol in het park weggelegd voor de Smurfen.
 
Miljoen bezoekers
Voor de bouw van het park wordt opnieuw een beroep gedaan op de Belgische bouwgroep CFE, die zelf actief is in Polen. De drie Poolse parken - Majaland Kownaty, Majaland Warschau en Majaland Gdansk - moeten jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekken", zegt Van den Kerkhof resoluut.