Eind juni openen wij met partner Plopsa ons derde themapark in Polen: Majaland Gdańsk. Stay tuned.

  • Persbericht
  • 16 sep 2022

Bouwovereenkomst getekend met Belgische beursgenoteerde CFE voor de bouw van derde themapark in Polen van Plopsa Group – Momentum Leisure joint venture

De joint venture van Plopsa Group en Momentum Leisure (een participatie van Momentum Capital) hebben een bouwovereenkomst ondertekend met de Belgische beursgenoteerde onderneming CFE, voor de bouw van een themapark in Gdansk. Het betreft het derde park dat CFE voor de joint venture gaat bouwen in Polen.

CFE heeft het in 2018 geopende Majaland Kownaty in de grensstreek met Duitsland nabij Berlijn gebouwd en het sinds dit jaar geopende Majaland Warschau. De beide parken tezamen verwelkomen 600.000 bezoekers per jaar. Het nieuwe park in Gdansk zal naar verwachting tegen de zomer van 2024 haar deuren openen en 300.000 bezoekers per jaar aantrekken. Met de bouw is een investering gemoeid van 27,5 miljoen euro. Met de drie parken samen is het streven meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar aan te trekken. In het zeer familie georiënteerde Polen heeft de leisure industrie een marktomvang van ruim 17 miljard euro.
 
Derde themapark
Momentum Leisure CEO Martijn van Rheenen: “De bouw van ons derde themapark in Polen, ditmaal in Gdansk vormt onderdeel van onze totaalstrategie in Centraal- en Oost-Europa. Momentum Leisure heeft de ambitie om daar de leidende partij te zijn in het lokaliseren, thematiseren en lanceren van themaparken met de beste business partners. Met CFE en Plopsa hebben we een jarenlange succesvolle relatie. Ook voor de komende jaren willen wij gaan groeien met het aantal themaparken in Centraal- en Oost-Europa.”
 
Themapark Gdansk
CEO Plopsa Group Steve Van den Kerkhof: “Op basis van de jarenlange goede relatie die we met CFE hebben is het een logische stap dat we de bouw van het derde themapark in Polen, ditmaal in Gdansk aan ze toevertrouwen. De eerste twee parken zijn door CFE zowel binnen budget als binnen de planning opgeleverd. Een opmerkelijk prestatie te noemen en we zien de bouw van het themapark in Gdansk dan ook met vertrouwen tegemoet.”
 
Bruno Lambrecht, verantwoordelijk voor CFE Polen: “Als multidisciplinaire groep gaan we steeds tot het uiterste voor onze partners en streven we voor ieder project naar maximale klantentevredenheid. Zoals bij de bouw van de twee voorgaande themaparken, engageren wij ons opnieuw tot een succesvolle uitvoering van dit derde themapark. Wij zijn dan uiteraard zeer verheugd met de toewijzing van deze nieuwe opdracht en danken Plopsa Group en Momentum Leisure voor het gestelde vertrouwen in CFE.”
 
Geliefde toeristische bestemming
De Hanzestad Gdansk maakt onderdeel uit van Tri-City: de drie aan elkaar gegroeide steden Gdansk, Sopot en Gdynia, met in totaal meer dan één miljoen inwoners en bovendien een zeer geliefde toeristische bestemming. Het zal het eerste themapark zijn in die regio, gelegen aan de ringweg. In het themapark zullen attracties te vinden zijn gethematiseerd met de bekende figuurtjes van onder meer Plopsa, waaronder Maja de Bij en Wickie de Viking.