Eind juni openen wij met partner Plopsa ons derde themapark in Polen: Majaland Gdańsk. Stay tuned.

  • 30 apr 2022

Majaland Warschau officieel geopend

Momentum Capital en Plopsa hebben het gloednieuwe themapark Majaland Warsaw aan het publiek gepresenteerd. Aan de bouw van het park hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro. Majaland Warsaw, het tweede Poolse themapark na Majaland Kownaty, werd aan het grote publiek voorgesteld door middel van een kleine openingsceremonie in aanwezigheid van CEO van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof, CEO van Momentum Capital, Martijn van Rheenen en Janusz Budny burgemeester van Wiązowna.

"We zijn verheugd dat we dit samen met Momentum Capital opnieuw hebben kunnen realiseren", verklaart Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "Het bouwen van het eerste Poolse park, Majaland Kownaty, was een grote uitdaging omdat we iets ongekend en innovatiefs deden in Polen. We hebben veel geleerd en hebben al die lessen meegenomen naar het nieuwe park in Warschau, met als resultaat een spectaculair nieuw themapark. Het resultaat is prachtig, we zijn ontzettend trots op wat ons investeringsteam heeft bereikt. Majaland Warschau is wat mij betreft het tweede, maar zeker niet het laatste Plopsa-park dat we in Polen bouwen."
 
Succesformule
Ook Martijn van Rheenen, oprichter van het Nederlandse Momentum Capital, is blij met de resultaten: "We zijn er trots op dat we onze succesformule samen met de Plopsa Group hebben uitgebreid door Majaland Warsaw te realiseren. Daarnaast zijn we natuurlijk dankbaar voor de samenwerking met Ceetrus en het team van Nhood Polen, dat een geweldige kans biedt om winkelen en entertainment te combineren."
 
Oekraïense gezinnen uitgenodigd
Na de ceremonie verwelkomde het park ook talrijke Oekraïense gezinnen. "In deze moeilijke humanitaire situatie van buurland Oekraïne voelde het niet goed om een groot feestelijk openingsevenement van het park te organiseren, dus kozen we er bewust voor om de opening kleinschalig te houden. In plaats daarvan hebben we Oekraïense gezinnen uitgenodigd die in de buurt verblijven. Met dit kleine gebaar van solidariteit hopen we de zorgen van de kinderen te verlichten, al is het maar voor één dag."
 
26 attracties
Majaland Warschau biedt 26 attracties voor alle leeftijden en heeft een ruime binnenzone en een aanvullende buitenzone. Daarnaast zullen ook meerdere horecapunten en een winkel aanwezig zijn. Majaland Warschau staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van het populaire personage Maja de Bij. Maar ook Vic de Viking en Heidi nemen een belangrijke plaats in het park in. De buitenruimte is volledig gewijd aan Super Wings. Majaland Warsaw maakt deel uit van een innovatief complex dat Project Góraszka heet. Het park is een investering van 30 miljoen euro.