• 22 nov 2023

Momentum Leisure en Tomorrowland presenteren LIFE tijdens MAPIC 2023. Lancering van de groeistrategie om marktleider te worden in Centraal-Europa

Cannes/Amsterdam/Antwerpen, 23 November 2023 – Momentum Leisure is prominent aanwezig op de MAPIC (van 28 t/m 30 november in Cannes, Côte d’Azur), het leidende congres voor  retail & leisure. Het Momentum Leisure team – onder leiding van oprichter Martijn van Rheenen – presenteert aldaar ‘Reshaping the future of leisure’, de strategie van Momentum Leisure om met haar themaparken marktleider te worden in de groeimarkten van Centraal-Europa. MAPIC zal ook het podium zijn voor de onthulling van een spectaculair nieuw leisure concept dat in een joint venture van Momentum Leisure met Tomorrowland Leisure zal worden gerealiseerd: LIFE, een baanbrekend uniek water park en resort, dat zal worden onthuld op 28 november.

Groei vanaf 2008

Momentum Leisure begon haar leisure projecten in 2008 met de aankoop van ruim 200ha in Polen. Dat resulteerde in 2018 met de opening van het themapark Majaland Kownaty en daaropvolgend Majaland Warschau in 2022. In Juli volgend jaar zal Majaland Gdansk haar deuren openen, met daaropvolgend Majaland Katowice dat opent in 2026. Verder is er momenteel een waterpark in Warschau in ontwikkeling, gelegen direct naast het bestaande Majaland park aldaar.

Uitbreiden naar 10 gates in metropoolgebieden van Centraal-Europa

Momentum Leisure heeft de ambitie om haar portefeuille met themaparken uit te breiden om zo de leidende positie in te nemen in de metropoolgebieden van Centraal-Europa. Met vijf nieuwe themaparken in ontwikkeling en met meerdere acquisitietargets in het vizier, binnen en buiten Polen, richt Momentum Leisure zich op het realiseren van tien gates met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar.

Onthulling tijdens de MAPIC op 28 november: LIFE, by Tomorrowland Leisure

Een van de hoogtepunten tijdens de MAPIC komende week zal de lancering zijn van een geheel nieuw game changing concept: LIFE, dat zal worden onthuld tijdens de opening van MAPIC op 28 november. De Joint venture met het Belgische Tomorrowland en Momentum Leisure behelst een spectaculair en energieneutraal aqua resort in de buurt van Berlijn. Andere toekomstige potentiële locaties voor dit concept, waar ook ter wereld, worden momenteel onderzocht.

We kijken ernaar uit u te mogen begroeten op de MAPIC op onze stand P 1.F 60! U kunt daar ook een eerste indruk krijgen van het game changing LIFE concept.

Over Momentum Leisure

Momentum Leisure werkt samen met leidende Europese merken op het gebied van leisure, entertainment en retail. Het team heeft meer dan 200 jaar aan gecombineerde ervaring in de themaparken sector en combineert een pioniersmentaliteit met sterke markt- en branchekennis en uitstekende lokale netwerken om de parken daadwerkelijk te realiseren. De onderneming heeft licenties van wereldklasse voor de thematisering in de themaparken (onder meer Tomorrowland, Nickelodeon, De Smurfen en Studio 100 / Plopsa).

Momentum Leisure profiteert als first mover met gezonde resultaten in haar groeimarkten, met bovendien uitstekend potentieel. Tot nu toe is ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd in themaparken in de groeimarkten van Centraal-Europa. Alle Momentum Leisure projecten zijn voor 100% met equity gefinancierd.

Momentum Capital is de grootste participant in Momentum Leisure.

Over Tomorrowland

Tomorrowland is uitgegroeid tot een wereldwijd entertainmentmerk en media powerhouse, nog steeds in handen van twee Belgische broers. Meer dan 200 gepassioneerde medewerkers werken aan de magie van Tomorrowland in het We Are One.World hoofdkwartier in Antwerpen (België). We Are One.World organiseert festivals & evenementen zoals Tomorrowland in België, Tomorrowland Brasil in Itu (São Paulo), Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez (Frankrijk), een jaarlijks evenement in Ushuaïa Ibiza en verschillende baanbrekende digitale festivals.

Naast de festivals & events zijn ook het platenlabel Tomorrowland Music, de Tomorrowland Academy (een DJ & producer school), het muziekmanagement & boekingsagentschap One World Artists en een Tomorrowland DJ & Experience Store opgericht. Het Tomorrowland universum wordt bij de mensen thuis gebracht via Tomorrowland Fiction, het radiostation One World Radio, de iconische Tomorrowland after movies en verschillende exclusieve documentaires. Een gloednieuwe meeslepende ervaring, The Great Library of Tomorrow, wordt eind 2023 geopend in Barcelona. Met het Tomorrowland kleding-, accessoire & homeware label, Mesa (het Tomorrowland restaurant), The Ride to Happiness by Tomorrowland (in Plopsaland De Panne), het speciaal beschilderde vliegtuig Amare in samenwerking met Brussels Airlines, de Tomorrowland luchtballon Zephyr, Tomorrowland kunstprojecten (The Stairway To Unity, One World Bridge, Magical Troll Forest) en de wijn Solo Vida, wordt de wereld van lifestyle, vrije tijd en beleving aangeboord.

We Are One World blijft werken aan een betere toekomst dankzij het duurzaamheidsplatform Love Tomorrow en de Tomorrowland Foundation, die verschillende Music & Arts Schools in de wereld bouwen.