• 29 jun 2024

Momentum Leisure opent derde themapark in Polen

Majaland Gdansk verwelkomt iconische karakters van Nickelodeon en de Smurfen

Momentum Leisure opent op 29 juni 2024 met Majaland Gdansk haar derde themapark in Polen. Na Majaland Kownaty (2018) en Majaland Warschau (2022) verstevigt de Amsterdamse ontwikkelaar en exploitant van themaparken haar positie in groeimarkt Centraal- en Oost-Europa. In de drie parken wonen beroemdheden als Maja de Bij, Wickie de Viking, de Smurfen, SpongeBob SquarePants, en Teenage Mutant Ninja Turtles. Dit is het resultaat van strategische partnerships van Momentum Leisure met marktleiders Studio100/Plopsa, Peyo Company en Nickelodeon.

Nieuwe partnerships
Tegelijk met de opening van het derde Majaland-themapark tekent Momentum Leisure voor langlopende samenwerkingen met Peyo Company en Nickelodeon. Daarmee beschikt Momentum Leisure over de gebruiksrechten in Polen van wereldberoemde karakters als de Smurfen en SpongeBob SquarePants. De samenwerking met Studio100/Plopsa rond Maja de Bij en Wickie de Viking wordt voortgezet.

Consolidatie
Sinds de oprichting focust Momentum Leisure zich op Polen als fundament voor groeikansen. Door de aanschaf en ontwikkeling van aantrekkelijke locaties, in combinatie met de presentatie van de in Polen zeer populaire Maja de Bij en Wickie de Viking in samenwerking met het Belgische Plopsa, wist Momentum Leisure in 15 jaar een prominente marktpositie te verwerven. Hiermee is een stevige uitvalsbasis gecreëerd voor toekomstige groei. In tegenstelling tot de meeste pretparken zijn de drie Majalanden het hele jaar door geopend. Er worden bezoekersaantallen van rond de driehonderdduizend gasten per jaar per park geprojecteerd.

CEO Wouter Dekkers is verheugd over de gestage groei van Majaland in Polen: "Met mijn aantreden als CEO afgelopen april ben ik in een snel rijdende achtbaan gestapt. Ik ben blij en trots om leiding te geven aan de nieuwe fase van Majaland in Polen waarin we met onze partners inzetten op verrijking van onze parken en consolidatie van onze organisatie. Met onze investeerders, waaronder Momentum Capital, kijken we tegelijk naar verdere groeikansen in Centraal- en Oost-Europa."

Over Majaland Gdansk:
Majaland Gdansk is een nieuw themapark van 20.000 m2 met 25 attracties, deels indoor. Het park is makkelijk bereikbaar nabij de historische en populaire stad Gdansk, en aantrekkelijk voor jong en oud. Naast Maja de Bij zijn ook de Smurfen, SpongeBob SquarePants, en Teenage Mutant Ninja Turtles vaste bewoners van Majaland Gdansk. Het park is het hele jaar door open van 10 tot 18 uur, met gratis toegang voor kinderen onder de 85 cm.
Meer info: https://www.majalandgdansk.pl